Min bedstefar

Mit liv's krise.

Jeg har haft besøg af mine to onkler, dvs. min mors to storebrødre, fordi jeg gerne ville have mere at vide om min bedstefar, som døde inde jeg blev født.


Hans navn var Christen Nielsen, han blev født i Ringgive d. 8  /  9 1910. Han havde mange forskellige slags job gennem sit liv. Først byggede han sit eget landbrug udenfor Hovborg,hvor han havde køer.


Bagefter flyttede han fra sit eget landbrug til et landbrug hen lejede, han var dog ikke landmand længere men gravede tørv, som han solgte og kørte mælketur. Derefter flyttede han til et træhus mens han fik bygget et nyt hus, der kom til at ligge ved siden af det landbrug han startede med at bygge. Her kørte han stadig mælketur med sin egen lastbil, han kørte vareture, hentede brunkål i Søby og arbejdede som kartoffelkoger.


Sammen med min bedstemor fik han 4 drenge og 1 pige. Han døde 14/7 1963. Jeg har altid tænkt på, om det er fra ham jeg har arvet min humor og min stædighed fra. Men mine to onkler fortæller mig, at det ikke er ham jeg har arvet det fra, han var en mere stille og alvorlig type. Det er nok mere min bedstemor jeg har arvet det fra, mener de.


Hun hed Margrethe Valgborg Christensen, født Nikolajsen. Hun blev født D. 10 / 3 19 11 og var ud af familien Nikolajsen, som havde HOVBORG kro. Her Arbejdede hun. Mens Christen stadig levede, hjalp hun til som en slags karl i landbruget. Efter Christens død flyttede hun til HOVBORG i et lille hvidt hus, hvor hun passede en dame der. Da damen døde købte hun selv huset. Hun kom ofte og hjalp til hjemme hos os, da jeg var barn. Hun fortalte gode historier om min bedstefar, og så hjalp hun med vores hund. Hun døde på et alderdomshjem i Holsted. Mine to onkler kunne ikke huske hvornår, men jeg kan huske, at jeg blev meget ked af det.


Det har været spændende at høre om min bedstefars liv. Det har været, som at åbne en ny dør til hans liv. Jeg ville ønske, at jeg havde mødt ham, men det har jeg desværre ikke, men jeg har besøgt gravstedet i Hovborg, hvor både min bedstefar og bedstemor ligger.


Hvis andre står i samme situation, hvor de ikke har vedkommende mere. Kan jeg anbefale andre at gøre ligesom mig. Og få historien fortalt af nogen der kender vedkommende. For mig har det givet ro, så jeg ikke skal spekulere mere.