Et liv med udfordringer

Fortalt af Henrik Lyggaard Jensen.


Jeg har været kørerstolsbruger siden jeg var knægt, da var der mere fart over feltet, jeg kunne nemli lettere springe ned på gulvet fra en spisestol og fra min manuelstol. Når jeg skulle ind i køkkenet kravlede jeg på gulvet, det var det samme når jeg skulle fra køkkenet og ind i stuen, og fra stuen ind i mit værelse. Kørestolen brugte jeg, når jeg skulle ud af huset -  jeg havde nemli mange måder at komme rundt på. Dette gældte også for min rolator og krykker.


Jeg havde også 2 forskellige cykler da jeg var barn. Den ene cykel var en 3 hjulet cykel. På et tidspunkt for mange år siden købte jeg en gokart, med pedal på i stedet for en motor. Den var rød, vi tog bilen op for at købe gokarten. Der var et lille plastik sæde på. Vi fandt ud af at plastik sædet var for lille, så vi fandt et traktorsæde til at sætte på i stedet for, der var håndtag på som man kunne styrer bag hjulene med. Mit liv nu i dag er blevet meget mere vanskeligt, pga. Jeg har slidt min skulder op, så derfor må jeg bruge en motor til at fragte mig rundt og det kan godt være hårdt at tænke på.


Når man lige som mig har kunnet en masse ting selv, at sidde I en EL – STOL kan godt være hårdt. Man skal forstille sig at EL- kørestolen er det der svarer som mine ben i dag, der er rigtig mange hjælpemidler som jeg skal bruge i dag, som jeg ikke gjorde før. I dag skal jeg f.eks. have hjælp til at spise, til at drikke og når jeg skal op af min seng, bruger jeg en lift og min seng er en seng der kan kører op og ned, efter behov. Når jeg skal I bad bruge jeg et drejetåre og en badestol, på mit arbejde har jeg også hjælpe midler. Der bruger jeg f.eks. en toilet forhøjer, og så er der placeret et håndtag på hver side af toilettet.


Inde i huset hvor jeg arbejder, har jeg min egen kontor stol, Der hvor jeg  arbejder i dag ligger ude på landet, jeg arbejder sammen med en anden knægt. Jeg arbejder meget med træ og så er der sikkert nogen der under sig! Jeg kører bedst i Jason watt stil. Hvordan jeg kommer der ud, der kører jeg på en ATV, det er en 4 hjulet crossmaskine der fragter mig frem og tilbage, over stok og sten. Nu syner jeg vi skal ud at have det sjov, jeg har faktisk også et andet køretøj jeg bruger, når jeg er ude på min arbejde, når jeg er færdig med alle mine arrangementer, så kan min chef godt tage mig med ud på andet Job, hvor jeg er sammen med min kammerat. Vi har faktisk fået lavet en gokart med motor, den fik vi lavet så den kunne håndbetjenes, så jeg kan kører den af mig selv. Når jeg sidder på ATV’en og gokart’en er jeg væk som et lyn.

Et liv med udfordringer