Skydning

God på en skydebane

Skydning er min store interesse. Min far interesserer sig meget for skydning og derfra kommer interessen. Det hele begyndte i sønderborg 1996, hvor jeg var tilknyttet skydeklubben i ca. 6 år. Da jeg skulle flytte til Rødekro, fortalte min skydetræner mig om skydeklubben i Nørrehostrup.

I 2006, som var det sidste år jeg skød` i Nørrehostrup, vandt jeg en 1. plads, som var en medalje og pokal. Ham som jeg skød pokalen ud af hånden af, havde forinden været mester 3 år i træk. Så dette er jeg meget stolt af. Det var en god dag og en super god sejr.

Da NØRREHOSTRUP skydeklubben skulle lukke, var jeg nødsaget til at kigge mig om efter en ny klub. Efter et stykke tid kom jeg til Haderslev skydeklub, hvor jeg stadig er den dag i dag. Der er både skydebane i stueetagen og i kælderen. Den i kælderen kan jeg ikke benytte, da der er trapper derned. Når jeg kommer til træning hver tirsdag, har jeg min ledsager med. Jeg har 2 ledsagere som skiftes til at komme med. Den ene er Malene og den anden er Rasmus. Jeg har både min ledsager og skydetræner til at hjælpe mig på plads, på min skydebane. Nr. 10. Der får jeg albuebeskyttere på, så jeg ikke glider på det tæppe som er på mit bord. Jeg får er sort maske for øjnene så jeg bedre kan koncentrere mig om at lytte. Min kørestol står på en plade og der bliver den sat fast med 2 kiler - en i hver side.

Bordet bliver sat fast med VELCRO til kørestolen. Når jeg skyder, skal jeg have begge albuer på bordet. Det er vigtigt at være i en okay` kondition, så jeg kan håndtere min vejrtrækning. Jeg skal nemlig bruge så lidt tid som muligt, for at få min vejrtrækning i ro. Lige inden jeg skal skyde, Tager jeg 2-3 dybe vejrtrækninger og første skud går efter 5 – 10 Sek. Jeg styrer geværet via lyd, som kommer fra en lille boks. Boksen reagerer på lys fra geværet, når jeg sigter på skiven. Der bliver sendt en hyletone til mit høreværn og jo højere tonen er, jo tættere er jeg på midten af skiven. Da jeg kom til HADERSLEV skydeklub, fik jeg et trykluft gevær. Når geværet bliver ladet med TRYKLUFT, går det hurtigere og jeg rammer mere præcis.