Cykling

Min første store chance

Så kom dagen endelig. Jeg skulle af sted på cykeltur på min helt nye cykel. Min første lange tur gik til Aabenraa.


Forinden havde jeg cyklet nogle kortere ture, for at træne mine muskler op. Først og fremmest skal man have viljen til at gøre det, men selvfølgelig også lysten. Det havde jeg og var klar til at tage udfordringen op.


Det hele skulle gøres klar til turen: kæden skulle smøres, dækkene pumpes, madpakken smøres og tasken pakkes.


I det tøj der passede til vejrforholdet og så elles ud på cyklen.


Vigtigst af alt var det høje humør!

Nu hvor målet var nået, var der ikke så langt at cykle hen til Calle for at hente ”Mosegrisen”(bussen). Her kunne vi endelig holde en lang pause og sveden fik lov til at løbe af mig.


Da sofacyklen skulle om bag i bussen var vi lidt i knibe, vi kunne ikke få den ind, så vi fik fat på naboen og langt om længe fik vi kæmpet den ind


Det var rart at køre i bussen hjem og vide at vi ikke skulle cykle samme vej tilbage.

Startstedet var Kuben Nordborg og det næste lille stop skulle gøres ved færgen ved Hardeshøj. Dette første stykke var 8 Km. Med sofacyklen cyklede vi ombord på færgen ``Jakob.´´ Sejlturen tog 10 min. Så der var tid til at få frokost og få taget billede.


Da vi ankom til Ballebro holdte vi ind ved kiosken, for at få en god portion slik med til resten af turen mod Aabenraa.


På cyklen igen og så ellers af sted mod målet, hvortil der endnu var lidt over 20 Km. Det var en fin landevej at cykle på, men der var også mange bakker. Disse er specielt hårde på en sofacykel som min, da man ikke kan stå op, som man kan på en almindelig cykle.


Hele dagen havde vi godt vejr, solen skinnede fra en skyfri himmel. Markerne var grønne og gule, og var lige til at nyde i fulde drag. Da bakkerne var hårde ved os måtte vi drikke meget vand, så meget, at vi tømte vand dunkerne og måtte holde ind hos bageren i Varnæs, for at få dem fyldt op. Efter dette korte stop kørte vi videre. Nu var der 12 Km til Aabenraa. Tre timer efter at have forladt Kuben, kunne vi nu se et skilt hvorpå der stod: Aabenraa. Da vi efterhånden havde glædet os til at se skiltet, var vi da nødt til at få taget et billede af mig på min cykel under det.

Vi tog med færgen over til Als igen og retningen gik mod Kuben, hvor vi skulle have sofacyklen ud af bussen og ned i cykelskuret. Der blev slidt på min cykels dæk og på mine kræfter, så jeg var træt da jeg kom hjem, men: Mit mål var nået og jeg var en glad mand!