Befri Willy

Min Filmanmeldelse af Befri Willy.

Denne udgave er skrevet i dictus. Derfor er den meget speciel.

 

Handlingen foregår både under og over vandet. Filmen er fra 1994.

Jesse leve på gaden sammen med nogle venner. Hans mor har efterladt ham,

For at prøve lykken i et andet sted. Jesse og hans venner laver spillopper.

En aften er de ude at have ballade, de tegner graffiti, og det er her Jesse ser willy for første gang. Jesse bliver fanget af politiet, Jesse overdrages til sin nye familie af politimanden Dwight.. Jesses plejeforældre Hedder Glenn og Annie. Som straf skal Jesse arbejde på Seaworld, han skal gøre rent, og her ser han Willy Igen. Hurtigt bliver Jesse og Willy rigtig gode venner. Jesse er rigtig god til at lære Villy nye tricks.

Jesse snakker med Willy om hvor meget han savner sin mor. Han håber Willy en dag vil blive forenet med sin familie igen.

 

Personalet på Seaworld planlægger et stort show. Der kommer mange mennesker for at se forestillingen med hvalen Willy. Willy bliver meget nervøs over alle de mennesker og den meget larm. Deres store show går helt galt. Willy kan ikke tåle den støj og publikum laver. Jesses plejeforældre prøver at trøste ham med det lykkedes ikke, han bliver også uvenner med politimanden Dwight. Jesse planlægger at stikke af til Californien, men bliver forstyrret af Willys familie ud på havet. Ejeren af Seaworld planlægger at sabotere bassinet, for at få pengene af forsikringen. De begynder nu at planlægge hvordan de kan befri Willy.

 

Jesse, Randolf og Ray planlægger hvordan det kan lykkes. Det skal nu gå hurtigt da bassinet er ved at briste.

Vandet løber ud og Jesse skal hurtigt få willy op i liften. Alt ser ud til at gå godt. Jesse og Randolf stjæler Glenns bil for at køre Willy til havet.

Ejeren af Seaworld prøver at fange Jesse og willy. Det bliver en hektisk nat. Glenn og Annie kommer for at hjælpe med at få Willy tilbage i havet.

Der foregår en vild jagt. Glenn kører bil og anhænger ud i havet. Det kommer til et voldsomt slagsmål. Willy prøver at svømme ud i havet, men vejen spærres at fiske både. Jesse får Willy til at svømme ud til molen. Jesse vil komme til at savne Willy, han tror fast på at Willy  kan springe over molen.

Willy springer over molen og bliver fri. Jesse elsker Willy. Willy er nu forenet med sin familie igen.

 

Musikken i filmen at have skrevet af Michael Jackson, Will you be there .

Hvalen Keiko spiller hvalen Willy. Vi møder vores venner igen i Befri Willy 2.

Der kommer nye personer med i den næste film.