EL-Hockey

Historien bag el-hockey stolen

I 1988 blev Hockey stolen, tegnet af arkitekt Mogens Holm Rasmussen.

Viborg amt køber i 1989 de 4 første stole, herefter begynder oprettelsen af flere og flere klubber rundt omkring i landet.

I Danmark har vi 5 Divisioner, med i alt 29 hold.

I Aabenraa hvor jeg i dag spiller, har vi 2 hold i 2. Division og 3 hold i 3. Division.


Første gang jeg stiftede bekendtskab med El-hockey, var da jeg var ca. 10 år gammel. Det var min mor, der tog mig med til træning og efter 4 gange træning var jeg solgt. I dag takker jeg min mor, af hele mit hjerte El-hockey er stadig en stor del af mit liv, hvor jeg er en voksen mand på 30 år.

Jeg vil starte med at fortælle om mine første oplevelser med sporten.

Vi startede 4 unge i en gymnastiksal på en skole. Vores trænere hed Michael og John. Det var dengang en temmelig ny sport og dyr, da hver stol kostede ca. 50.000 kr. For at lære stolen godt at kende, legede vi forskellige lege og øvelser blandt andet katten efter musen, hvor træneren løb rundt mellem os "katte", så det gjaldt bare om at fange ham musen i en hulens fart. Vi øvede os med forskellige kegler, slalom, baglæns og øvelserne blev efterhånden sværere og tempoet blev højt. Men denne træning gjorde, at vi fik godt styr på stolens egenskaber og kan i dag næsten køre den i blinde. Da min mor blev syg, var det næsten altid min træner Michael, der hjalp mig til stævner.

Jeg mindes en episode, hvor jeg til træning kørte i høj fart og der pludselig gik en sikring og stolen kunne ikke stoppe. Der var vild panik og mit hjerte sad helt oppe i halsen på mig. Michael min træner fik fat på stolen og tog batteriet fra og først der, blev der ro på igen. Nogle år senere fik vi sponsoreret et par stole mere, der kom efterhånden også flere unge interesseret, så det endte også med, at vi fik et nyt spillested. En større hal, der kom også nye trænere til, som hed Lars og Jens.

Vores tekniker hed Hans Erik og det var ham, som tjekkede om vores stole var i orden, han udskiftede bl.a. batterier.

I starten havde hver stol kun et batteri, hvor vi i dag har 2 batterier, hvilket giver os mere køretid.

I slutningen af 2003 kommer der endnu en ny træner til klubben, som hed Erhard Frederiksen. Erhard er en ildsjæl og fantastisk dygtig træner. Erhard fik sat skub i tingene. Vi har fået diverse sponsorater, som har gjort at vi i dag er en eftertragtet klub i Danmark. Vi har i øjeblikket en 3 årig kontrakt med Danfoss.

Vi har på det seneste også skabt interesse fra det tyske land. Der findes ingen hockey-klubber, for handicappede i Tyskland endnu. Vi har derfor tilbudt interesserede fra det nordtyske, om deltagelse i vores klub. Dette fungere rigtigt godt og vi har allerede nogle stykker i gang.


Hvis denne historie har vagt din interesse og du ønsker yderligere informationer, er du meget velkommen til at kontakte os på:

www.aabenraaelhockey.dk eller på rytmeboxen@youmail.dk

Hvis denne historie har vagt din interesse og du ønsker yderligere informationer, er du meget velkommen til at kontakte os på:

www.aabenraaelhockey.dk eller på rytmeboxen@youmail.dk